La crueltat dels acomiadaments

Hi ha mitjàns de comunicació que porten temps dedicats a la creació de l’opinió cruel que les decisions de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Calp sobre els acomiadaments són mesures necessàries per a eixir de la crisi de la hisenda municipal.

La situació de la hisenda municipal té dos causes eficients clares.

La primera és l’endeutament contragut  per la decisió dels governs de Javier Morató, dels quals en formava part l’actual alcalde César Sánchez.

A aquest fet cal afegir tot el seguici de despeses fetes sens expedient ni consignació pressupostària que després s’aprovaven mitjançant la figura dels reconeixements extrajudicials  de crèdits, la qual sempre han comptat amb el meu vot en contra.

(El dia que es va emprar aquesta figura pel govern de Serna, em vaig absentar del plenari)

Part d’questes despeses, les referents al recinte ferial, són objecte de la investigació del Tribunal de Cuentas de Madrid, el qual ha obert un expedient per descobert comptable, el que en castellà es diu “alcance”.

La segon de les causes es la disminució de més del 70% dels ingressos per l’Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres (ICIO).

El pressuposts de l’època de Javier Morató es pressentaven amb un ingressos per ICIO d’uns set milions d’euros.

Les darreres liquidacions per aquest concepte estan al voltant de només cinc-cents mil euros i poques accions es fan per recuperar ingressos

La crisi de la hisenda municipal de Calp no se solucionarà amb l’acomiadament d’empleats, la majoria dels quals tenen sous que  no superen els mil euros i, com han dit els sindicats, són necessaris per mantindre serveis que justifiquen la raó de ser d’una administració d’un estat que es defineix com social a la seua Constitució, aprovada ara fa 33 anys.

Però, a més, aquests acomiadaments ataquen els principis de bona fe, confiança legítima, transparència i participació enunciats a l’article 3 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.


Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: La crueltat dels acomiadaments

  1. Retroenllaç: A trenc d’alba | BLOC DE XIMO TUR

Els comentaris estan tancats.