ULL!!

1391920_294000747414405_1772728077_n

 

Ull amb allò que es difon al facebook i d’altres xarxes socials!!

Aquest matí he vist com una bona persona, amiga de tota la vida, que m’estime molt i que, vos puc assegurar, té una intel·ligència superior a la mitjana, ha compartit, al facebook, el cartellet que he reproduït ací dalt.

El seu gest impulsiu i espontani, sens dubte, és reflex de la indignació general que hom pot observar vers l’anomenada classe política.

No manquen evidents motius  per a aquesta indignació.

Però, fins i tot, la indignació ha de tindre un mínim de qualitat i tindre clar cap  on ha de dirigir-se.

Cal tindre les coses clares i no crear confusió i perillosos i errats estats d’opinió.

A l’estat espanyol hi haurà, més o menys, 350 diputats (exactes), uns 300 senadors, uns 1000 diputats autonòmics, uns 1000 diputats provincials, i uns 8.100 alcaldes i uns 60.000 regidors, la majoria dels quals són de pobles petits que no cobren pel seu càrrec.

Hi haurà, doncs, al voltant de 70.750 polítics, d’acord amb el recompte alfarrassat que he fet.

La majoria d’aquests polítics, com hem vist, són regidors de poble; persones generalment accessibles i que cobren, també generalment, quantitats raonables o, en molts casos, no cobren; per la qual cosa no se’ls podria retallar els 1.000 euros al mes, com diu el cartellet.

La democràcia necessita de bons polítics. No caldria dir-ho.

Però també de ciutadans ben formats i informats, no alienats ni manipulats pels mitjans, que sàpiguen triar allò – la  política- que els convé.

Episodis com aquest del cartellet difós per internet, desinformen i creen un clima contrari als valors democràtics.

No negue l’escassa qualitat democràtica de l’estat espanyol, monàrquic i postfranquista. De  baix nivell. On, per exemple, està prohibida la iniciativa popular per reformar la Constitució.

Com tampoc negue que hi ha massa forats alhora d’exigir responsabilitats als polítics corruptes i en el funcionament dels tribunals de justícia.

No es raonable trigar nou anys en jutjar  Carlos Fabra;  exemple per no citar la llarga llista de casos que qualsevol la ciutadania informada té a la ment.

No sé si ho compartireu, però pense que per eixir d’aquesta, necessitem més democràcia; que implica, més de tots aquests valors: formació, informació, igualtat, tolerància, prudència,  llibertat, justícia, educació, sobirania ciutadana i solidaritat universal.

Salut.

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 comentaris a l'entrada: ULL!!

Els comentaris estan tancats.