La notícia del dia

Hallan un alud de facturas dudosas de la RTV de Calp

El portavoz del gobierno de Calp, Paco Cabrera, del PP, anunció ayer que han encontrado “una cantidad enorme” de facturas de la televisión municipal que no tenían consignación presupuestaria ni expediente de contratación. El montante de esas facturas dudosas superará con mucho los 560.000 euros de las que sí estaban justificadas. La televisión se cerró hace un mes porque seguía emitiendo en analógico. a. p. f.

Aquesta és la notícia que apareix en l’edició digital d’Informació, signada per l’ínclit (il · lustre, conegut, famós)APF. Perquè tinga un mínim de credibilitat i rigor, caldria relacionar les factures. I les factures es relacionen de la següent manera:

Data i número de la factura.

Nom, domicili i dades fiscals del proveïdor.

Descripció del subministrament o del servei prestat.

Preu dels subministraments o dels serveis prestats i impostos que s’apliquen.

Data i número del registre d’entrada a l’Ajuntament.

Si no hi ha expedient de contractació o crèdit (partida en el pressupost) per a la despesa, com es diu en la notícia, s’ha de relacionar de forma imprescindible:

Autoritat que va autoritzar o contractar la despesa o la inversió.

Objecció preceptiu de l’interventor, en el cas que no hagi consignació o expedient de contractació, com esdiu.

Després de l’objecció: Autoritat que resol o confirma l’objecció de l’interventor, en cas d’haver.

Si es resol l’objecció a favor de reconèixer la despesa, data de l’ordre de pagament i del pagament alproveïdor i autoritat que signa juntament amb l’interventor i el tresorer.

 si es creu que hi ha perjudici per a la Hisenda Pública, es denuncia, com en altres casos, alstribunals ordinaris o al Tribunal de Comptes, perquè així ho diu la Llei de Bases se de Règim Local.

(Article 68.1. Les entitats locals tenen l’obligació d’exercir les accions necessàries per a la defensa dels seus béns i drets.)

Si tot això no es fa, la notícia de les factures dubtoses ens la podem creure, tot fent un acte de fe, o pensar que és una altra més de les quals Noam Chomsky qualificaria dins de les estratègies de manipulació massiva.

http://www.absolum.org/ot_manipulacion_mediatica10.html

Salutacions.

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.