ACLARINT QÜESTIONS – ELS ORDINADORS EN MANS DEL PSOE DE CALP

En juny de 2007, en accedir Luís Serna, del Partido Socialista Obrero Espanyol, a l’alcaldia de Calp, amb el recolzament necessari  i imprescindible del Bloc Nacionalista Valencià, cosa que s’oblida amb molta facilitat, perquè del contrari l’alcaldia l’hauria ostentada el partit més votat, que va ser el Partit Popular, es van assignar, com a eina de treball, uns ordinadors portàtils, propietat de l’Ajuntament, a tots el regidors de l’equip de govern.

Això és, 9 ordinadors a cadascun dels 9 regidors del Partido Socialista Obrero Español, inclós l’alcalde Serna,  un ordinador al regidor Antonio Romera, un altre per a Antònia Avargues i un altre per mi.

Els regidors del PP, tot i que em van dir que se’ls va oferir, sembla que no volgueren d’ordinadors.

Vull dir respecte de l’ordinador que tenia assignat personalment i que utilitzava principalment per a firmar electrònicament documents de tota mena, com decrets, ordres de pagament, justificació de subvencions, etc. que, després de formatat pel departament d’informàtica de l’Ajuntament, va quedar espontàniament a la seua disposició, sense que calgués que ningú m’ho demanara.

Em sembla, coincidireu amb mi, que això és fer les coses com toca: es deixa de fer un tasca, es tornen les eines assignades per causa de la tasca a l’Ajuntament.

Però els 9 regidros del PSOE de Calp, no mai van posar els seus ordinadors a disposició de l’ equip de govern surgit de la moció de censura votada a principis d’octubre de 2008, la gestació de la qual vos conte, senzillament, com va ser:

Quedem uns quants regidors del PP de Calp, Antonio Romera i un servidor.

I em diuem: Sembla que estàs a disgust.

Vosaltres voreu – els vaig dir – des que  vaig donar l’alcaldia al PSOE, s’han dedicat a reunir-se amb el col·lectiu del Bloc sens la meua presència, i excepte una reunió que es va fer a Benissa, amb dos persones més, on l’alcalde em va dir que tenia raó i que tot anava a canviar, no ha tingut més reunió amb mi.

Què penses fer?-em van preguntar.

La meua resposta: Jo? Què penseu vosaltres? Perquè heu de saber que no vos votaré mai perquè tingueu l’alcaldia.

Però pel que es va vore ells sí que  estaven disposats a donar-me l’alcaldia; tot i que els vaig advertir que els resultaria una persona difícil.

Passada la moció de censura amb el recolzament del PP i Antonio Romera i vist que els regidors del PSOE no posaven els ordinadors de forma espontània a disposició de l’Ajuntament, del qual l’alcalde és el representant, vaig dictar uns decrets, el primer de viva veu i després per escrit, tot ordenant al PSOE que tornaren 6 dels 9 ordinadors.

El PSOE va recórrer els decrets i un jutge, millor dit una jutgessa, de lo contenciós administratiu va sentenciar que els decrets eren ajustats a llei i va rebutjar el recurs del PSOE contra l’ordre de tornar els 6 ordinadors dels 9 que tenien.

El PSOE de Calp va tornar a recórrer en apel·lació i el TSJ va dictar una sentència on diu, traduït literalment, que no s’està qüestionant, en absolut, la competència de l’alcaldia per adoptar la mesura que ha adoptat. 

Tot i que  després conclou que la decissió es arbitrària i l’anul·la amb arguments tan pelegrins  com dir que no hi ha expedient i que no se sap què ha passat amb el material assignat als altres regidors.

La incongruència em sembla total.

I ja he dit que el PP no en tenia d’ordinadors; Antònia Avargues va configurar, de facto, un grup unipersonal d’oposició i Antonio Romera, l’utilitzava com a membre del govern i regidor amb competències delegades.

Ací vos pose un enllaç a la sentència, de la qual haig de dir que respecte, però que no puc compartir, per la seua apreciada incongruència.

Sentència TSJ ordinadors

I ara  ve la darrera qüestió, al respecte.

La Sentència es va dictar el 8 de juny de 2011 i es va notificar després del dia 11 de juny ,quan vaig deixar l’alcaldia.

I la pregunta és, on estan els ordinadors propietat de l’Ajuntament de Calp que el 2007 es van assignar als regidors del PSOE?

Del “meu”, que per cert funcionava molt bé, us he donat informació, de la resta no sé, evidentment cap cosa.

Espere que, després de tot, estiguen on han d’estar: a disposició de l’Ajuntament de Calp, el representant del qual, sempre, és qui ostenta l’alcaldia.

Fa poc més de dos anys, era un servidor, i ara, César Sánchez del Partit Popular, amb el recolzament innecessari i prescindible, d’aquelles, Antonia Avargues i Carole Saunders, que van posar el crit en cel, perquè vaig acceptar l’alcaldia del propi Partit Popular, que  van estar en el govern fins que vaig cessar de les seues competències a les persones que, després, han resultat imputades pel cas Colsur.

Salut.

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ACLARINT QÜESTIONS – ELS ORDINADORS EN MANS DEL PSOE DE CALP

  1. Retroenllaç: “Mi edad y mi salud no me permiten llevar a cabo mis funciones” | CambiaCalp

Els comentaris estan tancats.