RICARD BOFILL – CALP

Per si alguna persona no ho sap, a Calp, ubicades en una partida denominada la Mançanera, podem trobar unes quantes obres inicials d’un dels més prestigiosos arquitectes de món: Ricard Bofill.

Ací vos trobareu algunes fotos de les obres de Bofill a Calp.

Les dos primeres, i les darreres, estan fetes per mi.

La tercera, on es pot veure una magnífica vista de l’edifici anomenat la Muralla Roja, l’he treta de l’enllaç que hi ha baix de la foto.

En totes,  es poden veure detalls del Club de Mar, obra que motiva aquesta entrada.

DSC_0027

IMG_0139_2
SONY DSC

http://objetivocomunitat.lasprovincias.es/fotos-JUANMI/calpe-manzanera-976503.html

Aquests dies, la premsa ha publicat que l’actual alcalde de Calp té la intenció de rehabilitar el Club de Mar de la Mançanera, el qual es troba, des de fa molts anys, en un lamentable estat d’abandó.

DSC_0044

La construcció està catalogada i protegida pel Pla General de Calp, però resulta que es troba dintre del domini públic marítim, i l’Estat, tot i l’interés arquitectònic de l’obra, no ha fet cap acció per a la seua conservació.

No puc sinó estar d’acord amb la intenció de César Sánchez, amb la seua finalitat, però com sé de què va la cosa, degut a la meua condició d’anterior alcalde de Calp, li recomanaré que, abans de tancar cap contractació, faça dues coses.

La primera aclarir la qüestió amb el Ministeri que siga competent sobre el domini públic marítim.

La segon, que es pose en contacte amb qui se li ha de reconèixer la propietat intel·lectual de l’obra, amb Ricard Bofill, per demanar la seua intervenció en el projeccte de rehabilitació, si així ho desitja.

S’ho val, segur.

IMG_0142DSC_0052DSC_0048

I ara mateix envie aquesta entrada al correu de l’alcalde.

Aquesta entrada ha esta publicada en Imatges, Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: RICARD BOFILL – CALP

 1. Alfaqueque diu:

  Hace unos días, cuando tuve acceso al decreto en el que se autorizaba proyecto para su posterior rehabilitación etc… lo pensé. El autor de la construcción vive y, por tanto, no creo que sea oportuno “revolver” sin conocer, por lo menos, su opinión.
  Reproduzco el enlace.
  Un abrazo.

 2. Retroenllaç: Nombres de un día | CambiaCalp

 3. Marisa diu:

  Ximo, estoy totalmente de acuerdo contigo. Ese es el camino a seguir con coherencia. Espero que las cosas sigan por el camino de la Ley y del autor Arquitecto Bofill. ¿A que se deben esos abandonos? y ¿A que se debe esta iniciativa?.
  Me acuerdo que hace muchos años, cuando yo vivía en Altea, vine exclusivamente a ver la Urbanización La Manzanera. Me impactó por lo bonita y original.

  De seguir esa linea ¡ Que bonito hubiese sido Calp!

  Gracias Ximo por tus fotos,

  Saludos

Els comentaris estan tancats.