Un ferit a un accident a Calp en la N-332.

Això diu el diari Información: que hi ha hagut un altre accident al terme de Calp en la carretera general

Entre motoristes que van a tota virolla, sobre tot els dies de festa, per la zona de la venta La Chata; la quantitat de camins i entrades, unes normalitzades i d’altres no, i que el paisatge, per l’espectacularitat d’Ifac, convida a la distracció, el que resulta estrany és que no hi hagen més accidents.

La N-3332 és de titularitat estatal.

Els ajuntaments dels municipis per on passa només poden sol·licitar del ministeri estatal que faça tal o qual actuació.

Aviat farà dos anys que una delegació de tots els partits amb representació municipal anàrem a Madrid per entrevistar-nos amb  Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández, llavors Secretària General d’Infraestructures.

Ens prometeren que en uns mesos tindríem un estudi sobre l’accés de Calp a l’autopista.

¿Tu l’has vist? Jo tampoc.

També li van manifestar de la necessitat d’un enllaç peatonal segur entre el casc urbà i l’estació, la millora dels accessos nord i sud, i solucions normalitzades pels altres accessos a les diverses zones urbanes que tenen entrades i exides que donen a la carretera.

I com quasi sempre, vas a Madrid, contribueixes al manteniment de la capitalitat estatal, al seu PIB, pero de forment ni un gra.

Benissa té empantanada la circumval·lació. Circumstància que ens afecta molt directament als ciutadans de Calp

Els punts negres tenen els seus cartells, hi ha radars de control de la velocitat, però actuacions per a l’ eliminació dels perills i millores no se’n fa cap.

Li vaig explicar a la Secretària General que, si més no al nostre terme, el tràfic d’aquesta carretera no és nacional, és quasi tot local.

La resposta que em va donar va ser la típica d’un buròcrata, allunyat de la realitat física (està a Madrid) i intel·lectual ( no entén res de res) que converteix un problema en un expedient de paper: la N-332 és una carretera nacional i no es poden fer més accessos perquè es disminueix la velocitat de tràfic i a més, entre d’altres motius, perquè a la banda d’Oltà, a partir de la zona de la Canuta, no hi ha urbanització.

Quan eres alcalde escoltes moltes coses com aquesta.

Aleshores amb el meu caràcter, em faig més nacionalista o calpinista i m’entren ganes de declarar la independència.

Penseu que no seriem viables?

Doncs com Mónaco. Però millor com a república.

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.