Informació, comunicació i participació

Abrigue-vos!!

Per si voleu saber les dades meteorològiques de Calp, actualitzades cada cinc minuts, vos pose aquest enllaç.

Són les dades que recull l’estació meteorològica, ubicada a l’avinguda de la Diputació, propietat de la companyia mixta Aguas de Calpe, S.A..

Té una informació completíssima, amb quantitat de dades, actuals i històriques.

Canvi de tema:

Aquests dies hi ha renou al voltant de l’Agenda 21 Local.

L’Agenda 21 Local forma part de les insatisfaccions polítiques personals. No ho vaig saber gestionar com m’hauria agradat.

Poques coses conviden a l’optimisme: són temps, els que corren, de desmantellament de serveis públics, d’augment de l’atur, d’amortitzacions de llocs de treball, etc..

Si més no, la voluntad de desenvolupar l’Agenda 21 Local amb l’increment que això ha de suposar de participació ciutadana en els afers d’interés general, com són les qüestions de sostenibilitat, cal mirar-la amb bons ulls; sempre que es faça de bona fe, no  com a instruments de manipulació, de propaganda o de pagaments de favors polítics.

D’ençà que es van encetar les Agendes, han aparegut noves tècniques de comunicació, d’informació i participació ciutadana que han evolucionat en quantitat i qualitat. Aquests blocs i d’altres webs en són un exemple palés.

L’ajuntament de Calp està en condicions d’articular aquestes tècniques per fomentar la participacio, proporcionar informació sobre l’activitat administrativa i propiciar-ne la implicació de la ciutadanía en les actuacions municipals.

També està en condicions d’establir procediments de petició, mitjans de manifestacio  d’opinió i d’avaluació de les polítiques municipals, tot emprant aquestes noves tècniques.

Les inversions materials estan fetes i cal que funcionen, com funciona el cronómetre que mesura, públicament, el temps de les intervencions als plenaris.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Informació, comunicació i participació

 1. Alfaqueque diu:

  Reproducida.

  Un abrazo.

 2. pablo diu:

  En primer lugar, agradecerte tus comentarios porque nos ayudan mucho. Además, Te pediría, si es posible, que nos iluminaras y nos explicaras qué es “amortizar una plaza”. Tengo algunas dudas, Una vez se amortiza, ¿ se puede ocupar por otra persona, por ejemplo personal fijo del ayuntamiento? ¿o por el contrario, si la amortizas es porque no te hace falta y no puede ser ocupada por nadie? y si es así, ¿cuánto tiempo tiene que pasar hasta que se pueda volver a ocupar?

  Un saludo
  P:

 3. Josep Joaquim Tur Císcar diu:

  Cuando se amortiza una plaza, ésta desaparece del presupuesto, no existe. Al no existir no genera ningún puesto de trabajo. No hay puesto de trabajo que ocupar.
  Salud.

Els comentaris estan tancats.