El pacte que cal complir són els acords de l’Ajuntament.

No s’ensenya en les escoles

com van esclafar un país,

perquè d’aquella sembrada

continuen collint fruits.

He acabat d’estudiar una qüestió de dret civil valencià.  Circumstància que m’ha fet recordar el professor i catedràtic d’Història del Dret,  Rafael Gibert.  “Y volverá el derecho valenciano.” va dir.

Un dret esclafat pel “justo derecho de la conquista”. “Derecho” que, a més,  va suposar la repressió de l’ús del valencià, especialment, a l’administració, a l’ensenyament i a la predicació. Sí a la predicació. Cosa que encara passa hui en dia.

Després d’estudir he fet un tomb per les xarxes, on m’he trobat amb la web (http://totvacomcalp.blogspot.com/2012/01/de-gallitos-y-pollitas.html) on hi havia aquesta tira còmica, tot i que també podriem dir que ho és de dramàtica.

La tira ve a dir que cal un pacte amb la qüestió de les amortitzacions de places que afecten a empleats públics de l’ajuntament de Calp declarats indefinits no fixes de plantilla a un plenari que se celebrà en juny de 2008.

I com jo hi era sé ben bé que aquesta declaració anava integrada per una altra: la necessitat de proveir aquestes places de manera reglamentària.

I aquest és el pacte que cal complir: la provisió reglamentària. I punt.

I no actuar d’acord amb la decissió adoptada pel plenari és, al meu judici, manifestament injust i contrari a tot un seguici de principis constitucionals i de dret que han estat exposats a les reclamacions presentades a l’aprovació inicial de l’amortització que s’ha tramitat, ni més ni menys, com una modificació del pressupost de l’any passat.

Sí, del pressupost de l’any passat!!

Tot això em permet de concloure que en cas de no acomplir, de bona fe, l’acord de juny de 2008, podriem estar davant d’un fet subsumible en el tipus penal conegut com prevaricació administrativa definit a l’article 404 del Codi Penal.
Del qual en serien responsables tots els regidors que votaren a favor de l’amortització tot defugint l’obligació de la provisió reglamentària de les places.
Això diu el punt 3 de l’article 78 de la Llei de Bases de Règim Local.

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinions i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El pacte que cal complir són els acords de l’Ajuntament.

  1. Alfaqueque diu:

    Reproducido enlace.

    Un abrazo.

Els comentaris estan tancats.